سبزه عید امسال با هسته مرکبات

سبزه عید امسال با هسته مرکبات


سبزه عید امسال با هسته مرکبات

داریم به عید نزدیک می شیم و وقتشه که دست به کار یه #نوروز به یاد موندنی بشیم. توی سال های اخیر جریان های رسانه ای از سوی گروههای محیط زیستی راه افتاده که سنت های نوروز رو زیست محیطی تر برگزار کنیم. مثلا ماهی نخریم یا ... 
کسانی هم معتقدند ما برای پاسداشت سنتها باید اونها رو به جا بیاریم و میگن مثلا هدر رفت گندم در دور ریز نان چند ده برابر هدر رفت گندم در سبز کردن سبزه عیده. 
به نظر ما سنت ها و آداب رو نباید صفر و صدی دید. راز ماندگاری هزاران ساله سنت ها در قابلیت انعطاف پذیری اونها با سبک های مختلف زندگیه. 
یه پیشنهاد برای آشتی دغدغه های زیست محیطی ما با علاقه مون به سنت های ملی سبز کردن هسته مرکبات به جای دانه های خوراکی مثل گندم و عدسه ... 
این جوری هم سرزندگی و طراوت سبزه مون با عطر خوش مرکبات مضاعف میشه و هم خیالمون راحته که مواد غذایی رو به پسماند تبدیل نکردیم و به علاوه این دانه ها در صورت نگهداری می تونن به تعدادی نهال قشنگ تبدیل شن. 
دونه های پرتقال، نارنج، نارنگی یا لیموشیرین برای این کار خیلی مناسبن. با توجه به این که جوانه زدن اونها ۱۴ تا ۳۰ روز طول میکشه، اگه بخواین یه سبزه زیبا و معطر داشته باشین، همین حالا وقتشه؛
دونه ها رو در آب خیس کنین بعد از دو روز پوست روی هسته ها رو بگیرین، حالا ظرف دلخواهتون رو از خاک گلدان و خاک برگ پر کنید و دونه ها رو در عمق به سانتی خاک بکارید، ارتفاع ظرفتون حداقل ۷ تا ۸ سانت داشته باشه و حتما تهش برای تخلیه اب سوراخ داشته باشه. دونه ها رو می تونین برای پرپشت شدن سبزه در فاصله دو سانتی هم بکارید، و بعد از نوروز به ظرف دیگه ای منتقل کنید. با یه نایلون روی گلدان رو بپوشونید و اون رو در جایی قرار بدید که نور مستقیم داره. مواظب باشید خاک همیشه مرطوب باشه. بعد از ۳ تا ۵ هفته جوانه های سبز و دلربای شما شروع به سبز شدن میکنن.
شما میتونین بعد از عید که هوا گرم شد، این جوانه ها رو به گلدان های بزرگتر منتقل کنید و اونها رو به نهال های واقعی تبدیل کنید.
روزی می رسه که بتونین اون نهال رو در جایی بکارین و یه یادگار سبز از نوروز ۱۴۰۰  خانوادتون به جا بذارید
 
#سبز_آبی 
#شهرداری_ندوشن 
#آداب_شهروندی